mandag 27. september 2010

Lys

h%C3%B8st[2]h%C3%B8st5[2]h%C3%B8st1[1]h%C3%B8st11[1]

Tenker at jeg er heldig som har mulighet til å ta en kort fototur tidlig på morgenen. Etter en natt med antydning til frost, våknet jeg opp til lys og et strålende høstvær.

Bidrag til mandagstema denne uka.

fredag 24. september 2010

Det er høst

blader[1]

Så flyktig
og skjørt,
flere lag
i bevegelse.

Ikke forsvinn
fra meg,
vær litt til
akkurat slik.

Pakker alt
inn i dypet,
gir liv
til noe nytt.

Det er høst.

torsdag 23. september 2010

Garnutfordring

Jeg har fått en liten pose med garn, med utfordring om å lage en gevinst til et lotteri. Liker garn og garnutfordringer.  Prøver meg på et nytt pledd igjen, og denne gangen i bølgemønster. Hekler med ganske tykk heklenål i forhold til garnet. Garnet har noe ulik tykkelse, men tror allikevel det skal gå uten at pleddet blir altfor ujevnt i kanten.

b%C3%B8lgepledd4[1]b%C3%B8lgepledd1[1]

OPPSKRIFT PÅ BØLGER

Slik hekler du bølger. Legg opp luftmasker til den bredde du ønsker. Legg opp litt godt med masker, da bølgene gjør at arbeidet blir smalere.

Deretter 1 stav i hver av de første 5 luftmaskene, bølgetopp 3 staver i en luftmaske, 1 stav i hver av de neste 5 luftmaskene, bølgebunn 3 staver i 3 luftmasker som hekles til en. Dette gjentas.

I start og slutt hekles det alltid 5 staver, slik at arbeidet blir rett. Det må da økes eller hekles sammen, avhengig av om du starter og slutter med en bølgetopp eller bølgebunn.

tirsdag 21. september 2010

Oppskrift på enkelt pledd

pledd12[1]pledd15[1]

Har laget en kort beskrivelse av hvordan jeg har heklet dette pleddet. Ta gjerne kontakt hvis det skulle være noe.

Start med å hekle 6 luftmasker som festes med en kjedemaske i en ring.

1. omg. 1 dobbeltstav, 1 luftmaske, 1 dobbeltmaske, 3 luftmasker (hjørne), gjenta 3 ganger.

2. omg. 1 dobbeltstav i hver luftmaskebue, deretter 1 luftmaske. I hjørnene hekles 1 dobbeltstav, 1 luftmaske, 1 dobbeltstav, 3 luftmaske, 1 dobbeltstav, 1 luftmaske, 1 dobbeltstav og en luftmaske.

Gjenta slik til arbeidet har den ønskede størrelsen. Jeg har avsluttet arbeidet med 2 fastmasker i hver luftmaskebue og 5 fastmasker i hjørnene.

mandag 20. september 2010

Oppskrift på pledd av hexagoner

pledd8[1]pledd10[1]l%C3%A5s6[1]pledd9[1]

Start med å hekle 6 luftmasker som festes med en kjedemaske i en ring.

1. omg. 12 staver om ringen

2. omg. 2 dobbeltst. mellom hver stav og en luftmaske, gjenta rundt

3. omg. 3 dobbeltst. mellom stavgruppene og 2 luftmasker, gjenta rundt

4. omg. 2 fastm. mellom stavgruppene og 4 luftmasker, gjenta rundt

5. omg. 4 dobbelst. mellom stavgruppene og 1 luftmaske. Lag seks hjørner der du hekler 4 dobbelst., 1 luftm. og 4 dobbeltst.

Jeg heklet sammen lappene til et pledd etterhvert i arbeidet.

Oppskriften er ikke detaljert når det gjelder blant annet start og avslutning av omgangene. Ønsker du mer detaljert informasjon, må du gjerne kontakte meg.

Leter

l%C3%A5s5a[1]

Jeg trenger en nøkkel
eller en kode
noe som får meg ut
eller inn.

søndag 19. september 2010

Ett, to ... pledd

pledd[1]pledd1a[1]

Ferdig med to pledd. Lagde det til venstre først, deretter ble det kvadratiske til, av garnet som ble igjen. Legger ut beskrivelse/oppskrift på hvordan de er heklet en annen dag. God søndag godtfolk!

fredag 17. september 2010

Veving

vev1[1]

Det er lenge siden jeg har skrevet om vevingen nå. I en periode har det vært et ønske om å veve, uten at jeg har kommet igang. Men nå vil det bli veving framover. Det øverste bildet er en illustrasjon på hva som inspirerer.

vev3[1]

I tillegg til den lille veven som jeg har hjemme, er jeg med i det lokale husflidslaget. Vi er så heldige å ha ei stor vevstue der vi går sammen om å sette opp en vev. I går var tiden kommet for hovling. Vi skal veve duker i et lokalt mønster. Renning er lys, og farge på innslag har jeg ikke bestemt enda.

vev2[1]

Ønsker alle mine gode venner og inspiratorer en riktig god helg. Her er det utsikt for en helg med strålende høstvær.

mandag 13. september 2010

Undring

hage3a[3]

En undring
over det nye
formfulle.

Fra mørket
hvor det
alltid har vært.

søndag 12. september 2010

To pledd

garn2[1]garn1[1] garn[1]

To pledd nærmer seg ferdige. Fester tråder på det av hexagoner, og hekler et kvadratisk pledd av garnet som ble til overs. Hekler rundt og rundt i dobbeltstaver. Jeg kommer tilbake til framgangsmåte når begge er ferdige. Og ikke si at jeg rekker over så mye, jeg trives med hekling og gjør det innimellom andre ting og til tv om kvelden. Pleddet i dobbeltstaver er dessuten veldig hurtig å hekle, når garnet er så tykt som det er.

Balanse

hage1a[1]

Ett skritt tilbake
være der.
Kjenne roen
balansen.

Ikke for langt
ikke fram.
Kun ett skritt
tilbake.

Mørket er
der alltid.
Det er lyset
som pendler.

fredag 3. september 2010

Halvveis

september3[1]

Pleddet i hexagoner er raskt å hekle, og det nærmer seg halvveis ferdig. Håndarbeidet får ligge litt i ro, og dagen brukes til litt aktivitet på andre områder. God fredag!

september1[1]september2[1]

torsdag 2. september 2010

Plass til noe nytt

rom[1] 

Det nærmer seg avslutningen på rydding i hele huset. Ut av det har det blitt ledig plass til oppbevaring. Mye har blitt kastet, gitt bort eller sortert på faste plasser. Det føles veldig godt å vite hva en har, og ikke minst vite sånn noenlunde hvor det er. Frigjør energi, får vi håper på!

Jeg har lenge tenkt at jeg må pusse opp for å kunne starte nye kreative prosesser, og starte med veving igjen. Men i dag ble jeg enig med meg selv om at det var bra nok uten oppussing, at rammene rundt hobbyarbeidsplassen kan bli bra som den er. Tross alt er det et privilegium å ha et rom fullt med bøker, garn, vev og stillhet.

onsdag 1. september 2010

Noe nytt

pledd3[3]pledd2[1]

Noe nytt er under arbeid. I sommer kjøpte jeg litt billig garn i Sverige. Har lenge vært usikker på hva jeg skulle bruke det til, men igjen har jeg endt opp med et pledd. Hekler pleddet i hexagoner, oppskrift finner du her.

Jeg har nok pledd her i huset, og tenker at jeg etterhvert vil prøve å selge noe av det jeg lager på epla.no. Det blir ikke helt med det første, men kanskje jeg åpner min egen eplabutikk litt nærmere jul. Syns det er en spennende tanke å prøve seg på litt salg av det jeg lager.